Ajankohtaista

Tämän sivun alta löydät ajankohtaisia tiedotteita hankkeen tapahtumista ja toiminnoista. Ajankohtaisia asioita jaamme myös sosiaalisen median kanavissamme.

  Vertaisohjaajahaku on nyt käynnissä!

  Olisitko sinä halukas toimimaan vertaisohjaajana ryhmässä?

  Tyypitkaksi -hankkeessa olemme kehittäneet vertaisryhmämallin tyypin kaksi diabetesta sairastaville. Vuoden 2024 aikana mallia testataan eri puolilla Suomea. Näille testiryhmille etsitään nyt vertaisohjaajia.

   Olet etsimämme henkilö, jos sairastat itse tyypin 2 diabetesta ja sinulla mahdollisuus tarjota tukea toisille saman sairauden kanssa eläville. Hae mukaan nyt!

  Mistä ryhmässä on kyse?

  Ryhmän tavoitteena on ennaltaehkäistä munuaisvaurioiden syntymistä ja hidastaa niiden etenemistä tarjoamalla osallistujille vertaistukea, tietoa ja taitoja omahoidon tueksi sekä keinoja sairauden herättämien tunteiden käsittelyyn. Ryhmää ohjaa 2–3 vertaisohjaajaa ammattilaisen tuella.

  Vertaisohjaajien koulutus

  Etsimme nyt vertaisohjaajia viidellä paikkakunnalla (Tampere, Pori, Lahti, Vantaa ja Lieksa) alkaviin vertaisryhmiin. Ryhmät käynnistyvät vuoden 2024 alussa. Vertaisohjaajana toimiminen on vapaaehtoistehtävä. Tärkeintä on into ja halu toimia vertaisena sekä mahdollisuus sitoutua koulutukseen ja 8 kuukautta kestävään ryhmäprosessiin. Ryhmä kokoontuu noin 10 kertaa. Valmis sinun ei tarvitse olla, saat koulutuksen tehtävään ja ammattilaisen tuen koko ryhmän ajaksi. Vertaisohjaajien koulutus järjestetään marraskuussa 2023 kolmena iltana etäyhteyksin sekä viikonloppukoulutuksena Tampereella tammikuussa 2024. Koulutus on maksuton ja matkat sekä majoitukset korvataan.

  Jos kiinnostuksesi yhtään heräsi, Soita Lotalle ja pohditaan yhdessä,

  olisitko yksi meistä!

  Lisää hankkeesta voit lukea www.tyypitkaksi.fi sekä somekanavistamme. Lisätietoa tehtävästä saat hankesuunnittelija Lotta Ypyältä, p. +358 50 322 5558 ja lotta.ypya@muma.fi

  Ryhmät käynnistyvät!

  Kiitos kaikille Tyypitkaksi -ryhmistä kiinnostuneille. Saimme kaikkiaan 55 hakemusta ryhmiin. Ryhmäläiset on nyt kontaktoitu ja ensimmäinen ryhmä Seinäjoella on käynnistynyt. Ryhmäläisiä aloitti kaiken kaikkiaan 15. Kuopion ja Kouvolan ryhmät käynnistyvät Helmikuun aikana. Yleisiä tunnelmia ryhmien kulusta ja mallin syntymisestä voit seurata verkkosivujen tai sosiaalisen median kanaviemme kautta.

  Ryhmien kanssa käynnistyy nyt kahdeksan kuukautta kestävä ryhmäprosessi, jonka aikana luodaan mallia vertaisryhmätoiminnan järjestämisen tueksi. Mallia testataan halukkaiden kumppaneiden kanssa vuonna 2024 ja hiotaan se parhaimpaan mahdolliseen muotoon. Kumppaneiden etsintä on käynnissä. Voit olla meihin yhteydessä, jos juuri sinun organisaatiosi tai yhdistyksesi haluaisi lähteä testaamaan tyypin kaksi diabetesta sairastaville tarkoitettua ryhmään, jossa vertaistuen ja tiedon lisääntymisen avulla hidastetaan munuaisvaurioiden etenemistä.

  Diabetes ja munuaiset -luento TI 22.11. klo 17:30

  Tyypikaksi hanke -logo

  Yleisöluento 22.11.2022 klo 17.30 -19.00

  Apilakirjasto Jaaksisali, Alvar Aallon katu 14, Seinäjoki

  Tervetuloa kuulemaan, miten tyypin kaksi diabetesta sairastava voi pitää huolta munuaisten terveydestä. Yleisöluento on suunnattu tyypin kaksi diabeetikoille, heidän läheisilleen sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille! Yleisöluento on maksuton.

  Aiheesta luennoimassa:

  Asiantuntijamunuaissairaanhoitaja Maarit Heinimäki, Munuais- ja maksaliitto

  Laillistettu ravitsemusterapeutti TtM, Teija Ylönen, Diabetesliitto

  17.00                Ovet aukeavat

  17.30                Tervetuloa!

                            Tyypin kaksi diabetes ja munuaisten toiminnan tukeminen omahoidossa

  18.10                Ravitsemuksen keskeisimmät keinot

  18.55                Päätössanat

  19.00                Hyvää kotimatkaa!

  Haku vertaisryhmiin on nyt auki!

  Tyypitkaksi -hankkeessa kehitämme vertaistukimallia tyypin kaksi diabetesta sairastaville. Olet etsimämme henkilö, jos sairastat tyypin kaksi diabetesta, haluat hidastaa sen aiheuttamien munuaismuutosten etenemistä sekä haluat päästä tapaamaan toisia saman sairauden kanssa eläviä. Hae mukaan nyt!

  Mistä ryhmässä on kyse?

  Ryhmän tavoitteena on hidastaa munuaismuutosten etenemistä tarjoamalla vertaistukea, tietoa ja taitoja omahoidon tueksi sekä keinoja sairauden herättämien tunteiden käsittelyyn. Ryhmää ohjaavat ammattilainen ja vertaisohjaaja yhdessä. Vertaisryhmämallia kehitetään yhdessä teidän ryhmäläisten kanssa.

  Etsimme nyt osallistujia kolmella paikkakunnalla (Kuopio, Kouvola, Seinäjoki) alkaviin vertaisryhmiin. Ryhmät käynnistyvät vuoden 2023 alussa ja mukaan mahtuu noin 10 osallistujaa per ryhmä. Tärkeintä on, että sinulla on mahdollisuus sitoutua n. 8 kuukauden ryhmäprosessiin, haluat edistää oman sairauden hoitoa sekä sinulla on intoa kehittää uutta. Ryhmä kokoontuu ryhmäläisten valitsemana ajankohtana.

  Hae mukaan tästä linkistä!

  Olemme yhteydessä kaikkiin hakeneisiin pikimmiten.

  Lisätietoa ja vastauksia herääviin kysymyksiin saa hanketiimiltä.

  Tyypitkaksi -hankkeen löydät myös somesta!

  Tyypitkaksi -hankkeen arkea ja kuulumisia voi seurata sosiaalisen median kanavissamme. Jaamme siellä hankkeen kuulumisten lisäksi ajankohtaisia tietoiskuja, linkkejä ja vinkkejä tyypin kaksi diabetesta sairastaville.

  Instagramissa löydät meidät nimellä Tyypitkaksi.

  Facebookissa löydät meidät nimellä Tyypitkaksi.

  Haku vertaisohjaajaksi on nyt auki!

  Olisitko sinä halukas toimimaan vertaisohjaajana ryhmässä?

  Tyypitkaksi -hankkeessa kehitämme vertaisryhmämallia tyypin kaksi diabetesta sairastaville. Olet etsimämme henkilö, jos sairastat itse tyypin 2 diabetesta ja sinulla mahdollisuus tarjota tukea toisille saman sairauden kanssa eläville. Hae mukaan nyt!

  Mistä ryhmässä on kyse?

  Ryhmän tavoitteena on hidastaa munuaismuutosten etenemistä tarjoamalla osallistujille vertaistukea, tietoa ja taitoja omahoidon tueksi sekä keinoja sairauden herättämien tunteiden käsittelyyn. Ryhmää ohjaavat ammattilainen ja vertaisohjaaja yhdessä. Vertaisryhmämallia kehitetään yhdessä vertaisryhmän jäsenten kanssa.

  Vertaisohjaajien koulutus

  Etsimme nyt vertaisohjaajia kolmella paikkakunnalla (Kuopio, Kouvola, Seinäjoki) alkaviin ensimmäisiin vertaisryhmiin. Ryhmät käynnistyvät vuoden 2023 alussa. Vertaisohjaajana toimiminen on vapaaehtoistehtävä. Tärkeintä on into ja halu toimia vertaisena sekä mahdollisuus sitoutua koulutukseen ja 8 kuukautta kestävään ryhmäprosessiin. Valmis sinun ei tarvitse olla, saat koulutuksen tehtävään ja ammattilaisen tuen koko ryhmän ajaksi. Vertaisohjaajien koulutus järjestetään la 29.-su 30.10. Tampereella. Koulutus on maksuton ja matkat sekä majoitukset korvataan.

  Jos kiinnostuksesi yhtään heräsi, Soita Lotalle ja pohditaan yhdessä,

  olisitko yksi meistä!

  Lisää hankkeesta voit lukea yleistä hankkeesta -välilehdeltä sekä somekanavistamme. Lisätietoa tehtävästä saat hankesuunnittelija Lotta Ypyältä, p. +358 50 322 5558 ja lotta.ypya@muma.fi

To top