Tiedonlähteitä

Noin 400 000 suomalaista sairastaa tyypin 2 diabetesta. Tyypin 2 diabetesta sairastaville munuaisvauriot ovat yleisin diabeteksen liitännäissairaus. Tyypillisesti diabeteksen aiheuttama vaurio munuaisissa näkyy virtsan valkuaisuuden lisääntymisenä. Munuaisvaurioita ennaltaehkäistään parhaiten hoitamalla diabetesta hyvin ja kokonaisvaltaisesti.

Lisää tietoa diabeteksesta ja munuaistaudeista on saatavilla luotettavien lähteiden kautta.

Terveyskylä.fi -palvelu on yliopistollisten sairaanhoitopiirien ylläpitämä, mikä takaa tiedon luotettavuuden. Diabetesliiton sekä Munuais- ja maksaliiton löydät myös luotettavaa tietoa, vertaistukea ja ajankohtaisia tapahtumia.

Diabeteksesta

Diabeteksesta, lisäsairauksista ja omahoidosta voit lukea täältä. (linkki diabetestaloon)

Diabetesliiton sivuilta löydät paljon tietoa, vertaistukea ja ajankohtaisia tapahtumia tyypin kaksi diabetesta sairastaville. Tästä linkistä pääset lukemaan tarkemmin tyypin kaksi diabetesta sairastaville suunnatuista kursseista. (linkki diabetesliiton sivuille)

Hyvinvoinnin polku

Diabetesliitossa on käynnissä ”diabetesta sairastavan hyvinvoinnin digipolut” -hanke. Hankkeessa rakennetaan diabetesta sairastaville ja diabetesriskissä oleville digitaaliset polut omahoidon tueksi ja tiedon saannin helpottamiseksi. Tyypin kaksi diabetesta sairastaville suunnatun polun löydät alla olevaa linkkiä seuraamalla. Siellä on luettava ja koottu kokonaisuuus tyypin kaksi diabetesta sairastaville ja heidän läheisilleen.

Linkki Tyypin kaksi diabetesta sairastavan polulle

Munuaisterveydestä

Munuaissairauksista, riskitekijöistä ja hoidosta voit lukea täältä. (linkki munuaistaloon)

Munuais- ja maksaliiton sivuilta pääset lukemaan tarkemmin munuaisterveyteen liittyvää tietoa sekä millaista tukea liitolla on tarjolla. Linkki munuais- ja maksaliiton sivuille.

To top