Haku vertaisohjaajaksi on nyt auki!

Olisitko sinä halukas toimimaan vertaisohjaajana ryhmässä?

Tyypitkaksi -hankkeessa kehitämme vertaisryhmämallia tyypin kaksi diabetesta sairastaville. Olet etsimämme henkilö, jos sairastat itse tyypin 2 diabetesta ja sinulla mahdollisuus tarjota tukea toisille saman sairauden kanssa eläville. Hae mukaan nyt!

Mistä ryhmässä on kyse?

Ryhmän tavoitteena on hidastaa munuaismuutosten etenemistä tarjoamalla osallistujille vertaistukea, tietoa ja taitoja omahoidon tueksi sekä keinoja sairauden herättämien tunteiden käsittelyyn. Ryhmää ohjaavat ammattilainen ja vertaisohjaaja yhdessä. Vertaisryhmämallia kehitetään yhdessä vertaisryhmän jäsenten kanssa.

Vertaisohjaajien koulutus

Etsimme nyt vertaisohjaajia kolmella paikkakunnalla (Kuopio, Kouvola, Seinäjoki) alkaviin ensimmäisiin vertaisryhmiin. Ryhmät käynnistyvät vuoden 2023 alussa. Vertaisohjaajana toimiminen on vapaaehtoistehtävä. Tärkeintä on into ja halu toimia vertaisena sekä mahdollisuus sitoutua koulutukseen ja 8 kuukautta kestävään ryhmäprosessiin. Valmis sinun ei tarvitse olla, saat koulutuksen tehtävään ja ammattilaisen tuen koko ryhmän ajaksi. Vertaisohjaajien koulutus järjestetään la 29.-su 30.10. Tampereella. Koulutus on maksuton ja matkat sekä majoitukset korvataan.

Jos kiinnostuksesi yhtään heräsi, Soita Lotalle ja pohditaan yhdessä,

olisitko yksi meistä!

Lisää hankkeesta voit lukea yleistä hankkeesta -välilehdeltä sekä somekanavistamme. Lisätietoa tehtävästä saat hankesuunnittelija Lotta Ypyältä, p. +358 50 322 5558 ja lotta.ypya@muma.fi

To top