Tiistaina 19.3. klo 15-17 Tyypitkaksi-webinaari: Tuloksia Tyypitkaksi-ryhmän vaikutuksista sekä vertaisohjaajan käsikirjan julkistus

Tervetuloa kuulemaan millaisia vaikutuksia Tyypitkaksi-ryhmään osallistumisella oli osallistujien hyvinvointiin, tietoihin ja taitoihin hoitaa omaa sairauttaan, kokemukseen siitä, kuinka pärjään sairauteni kanssa sekä tunteiden käsittelyyn.

Tyypitkaksi-hankkeessa viime vuonna kokoontui kolme ryhmää, jotka kehittivät uudenlaista vertaisryhmämallia osallistumalla itse vertaisryhmään 8 kuukauden ajan. Ryhmä tapasi kahdeksan kertaa oman hyvinvoinnin ja munuaisterveyden äärellä. Kaikki ryhmään kuuluneet sairastavat tyypin 2 diabetesta ja halusivat edistää omaa hyvinvointiaan. Ryhmäläiset vastasivat ryhmän alkaessa, päättyessä sekä kolmen kuukauden kuluttua päättymisestä kyselyyn, jossa kartoitettiin heidän näkemyksiään omasta hyvinvoinnistaan. Nyt nämä tulokset on selvillä!

Webinaari järjestetään Teamsin välityksellä tiistaina 19.3. klo 15-17. Webinaariin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen ja se on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille! Webinaariin pääset tästä linkistä.

Tulosten lisäksi webinaarissa kerrotaan millainen käsikirja vertaisohjaajille syntyi ryhmän ohjaamisen tueksi. Käsikirja on syntynyt monitahoisen kehittämisen tuloksena. Kehittämistyön keskiössä ovat olleet nämä kolme pilottiryhmää. Käsikirjaa parannetaan vielä tämän vuoden aikana yhteistyössä sitä testaavien 8 ryhmän kanssa. Ensimmäinen versio siitä tulee kuitenkin käyttöön jo nyt osoitteeseen Tyypitkaksi.fi. Keräämme kehittämisideoita ja palautetta myös heiltä, jotka testaavat käsikirjaa ja sen menetelmiä omissa toiminnoissaan.

To top