Vertaisohjaajahaku on nyt käynnissä!

Olisitko sinä halukas toimimaan vertaisohjaajana ryhmässä?

Tyypitkaksi -hankkeessa olemme kehittäneet vertaisryhmämallin tyypin kaksi diabetesta sairastaville. Vuoden 2024 aikana mallia testataan eri puolilla Suomea. Näille testiryhmille etsitään nyt vertaisohjaajia.

 Olet etsimämme henkilö, jos sairastat itse tyypin 2 diabetesta ja sinulla mahdollisuus tarjota tukea toisille saman sairauden kanssa eläville. Hae mukaan nyt!

Mistä ryhmässä on kyse?

Ryhmän tavoitteena on ennaltaehkäistä munuaisvaurioiden syntymistä ja hidastaa niiden etenemistä tarjoamalla osallistujille vertaistukea, tietoa ja taitoja omahoidon tueksi sekä keinoja sairauden herättämien tunteiden käsittelyyn. Ryhmää ohjaa 2–3 vertaisohjaajaa ammattilaisen tuella.

Vertaisohjaajien koulutus

Etsimme nyt vertaisohjaajia kuudella paikkakunnalla (Pori, Lahti, Lieksa, Vantaa, Turku ja Tampere) alkaviin vertaisryhmiin. Ryhmät käynnistyvät vuoden 2024 alussa. Vertaisohjaajana toimiminen on vapaaehtoistehtävä. Tärkeintä on into ja halu toimia vertaisena sekä mahdollisuus sitoutua koulutukseen ja 8 kuukautta kestävään ryhmäprosessiin. Ryhmä kokoontuu noin 10 kertaa. Valmis sinun ei tarvitse olla, saat koulutuksen tehtävään ja ammattilaisen tuen koko ryhmän ajaksi. Vertaisohjaajien koulutus järjestetään marraskuussa 2023 kolmena iltana etäyhteyksin sekä viikonloppukoulutuksena Tampereella tammikuussa 2024. Koulutus on maksuton ja matkat sekä majoitukset korvataan.

Jos kiinnostuksesi yhtään heräsi, Soita Lotalle ja pohditaan yhdessä,

olisitko yksi meistä!

Lisää hankkeesta voit lukea www.tyypitkaksi.fi sekä somekanavistamme. Lisätietoa tehtävästä saat hankesuunnittelija Lotta Ypyältä, p. +358 50 322 5558 ja lotta.ypya@muma.fi

To top